KS Kickers - läkarkandidaterna på termin 8 bloggar om sin vardag

Senaste inläggen

Av KS Kickers - 4 maj 2009 10:06


T7:or - länkarna nämnda i inlägget nedan återfinns även i högerspalten här på bloggen under "Länkar". Här kommer några andra tips till kursare som inte brukar internet timtals dagligen (hudstudierna på datorerna i kandidatrummet har avslöjat att datavanan skiljer sig rejält studenter emellan):alt + D: sökfönstret i webläsaren markeras och du kan knappa in ks.bloggagratis.se


Under "Länkar" hittar du en direktlänk till kurswebben och aktuellt schema, du behöver alltså inte gå in på http://www.ki.se och klicka hundra gånger för att komma dit.


Man kan ha fler fönster än hudprogrammet igång samtidigt, för att skifta mellan dem hållar man inne alt + tab

ANNONS
Av KS Kickers - 3 maj 2009 14:38

Medicinska PM - en sida från vilken man kan man ladda hem sammanfattningar och anteckningar för inlärning och repetition från läkarutbildningen i Lund. Väldigt omfattande! Väldigt matnyttig!


"Välj ämnesområde i menyn till vänster för att komma till en specificerad förteckning över de worddokument som innehåller anteckningarna. Lathundarna är små minneslappar i powerpointformat som kan skrivas ut, eventuellt lamineras, och förvaras lämpligen i en rockficka. Under rubriken "Symptom" finns förslag till handläggning av ett antal vanliga sjukdomstecken. Dessa filer är i wordformat."

©2006 Norrman / Pikwer | Uppdaterad 081122

ANNONS
Av KS Kickers - 2 maj 2009 22:33


På hudkursen får T7:orna inte bara lära sig en massa tjusiga ord för hudförändringar utan även blomsterspråk:


Primula obconica - FönstervivaPrimula - en blomma att ge till sina ovänner


PRIMINALLERGI

De korta körtelhåren på stjälkarna och bladundersidorna innehåller primin, ett ämne som 1 av 10 är allergisk mot. Om Du får en primula i present av en s.k vän och behöver plantera om den gäller det att tvätta händerna grundligt och därefter gnida in händerna med ren alkohol eller ättika. Bor du i Tyskland och har många ovänner kan det vara värt att investera i ett särskilt puder som man kan använda i förebyggande syfte innan närkontakt med fönstervivan.Av KS Kickers - 22 april 2009 19:34


Idag har T7:orna på KS och HS haft seminarium i "Flytning - sveda - sår - klåda i underlivet" och för alla som inte blev övertygade om att det är en god idé att testa sig kommer här en pedagogisk serie ifrån 1965 om killen Johnny:


Klicka på bilden för att komma till fortsättningen...Av KS Kickers - 17 april 2009 20:20

Mobilkamerorna gick varma en dag som denna. Första momentet på hudkursen innefattade nämligen ett stycke kirurgiundervisning på grisfötter!


Totalt var det tre stationer att ta sig igenom och vi fick lära oss att lägga lokalbedövning, stansa ut hudbiopsier, skära bort födelsemärken (ditmålade på grisfossingarna medelst spritpenna) samt hyvla, skrapa, bränna och frysa bort diverse dermatologiskt ofog.


Det är bara att konstatera att grisfötter har många användningsområden (utöver den uppenbara uppgiften att föra grisen framåt medan den ännu är i livet). Inte bara som julmat utan även att när det gäller att utbilda läkarstudenter i dermatologisk kirurgi!Åh! Bara att slå sig ner vid dukat bord!
Före och efter att en flitig student varit framme med stansen...
 Rakbladsexercis. Är det detta som kallas hålfot?

Snygg kvaddel.Av KS Kickers - 7 april 2009 16:26

   Kan vara bra att känna till så här i duggatider!   

Av KS Kickers - 6 april 2009 19:18

     En bild från VFU-portalen som visar några av kandidaterna på termin 6 (numera 7) i färd att öva akut omhändertagande på SimMan (simulatordockan), KTC.
Av KS Kickers - 3 april 2009 12:49


 


10-årsrisk för dödlig kardiovaskulär händelse. Stratifierat för kön, ålder, systoliskt blodtryck, totalkolesterol och rökning.

Presentation

Omröstning

Tänker du vaccinera dig mot Nya influensan?
 Ja, självklart.
 Ja, men bara om jag inte insjuknat själv innan.
 Kanske, vet inte, får se...
 Nej, JAG klarar mig nog utan att bli sjuk
 Nej, jag tror att vaccinet är ett gift ifrån Läkemedelsbolagen

Fråga mig

0 besvarade frågor

Nedräkning

dagar kvar till examen

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2010
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ KS Kickers - läkarkandidaterna på termin 8 bloggar om sin vardag med Blogkeen
Följ KS Kickers - läkarkandidaterna på termin 8 bloggar om sin vardag med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se