KS Kickers - läkarkandidaterna på termin 8 bloggar om sin vardag

Senaste inläggen

Av KS Kickers - 21 april 2008 23:48

Hedvig och Elin skriver sina första journaler efter en förmiddag på reumatologen. Lennart demonstrerar spirometri på eftermiddagen.

journalskrivning och spirometri

KS kickers glassar i solen

KS kickers törstar efter D-vitamin
ANNONS
Av KS Kickers - 21 april 2008 21:22


Skulle du lita på denne man?
Dr House valde faktiskt bort dagens enda per rectum-chans!
Marko, håll koll på ryggan!

ANNONS
Av KS Kickers - 20 april 2008 10:53


Hi Everybody! - Hi Dr. Nick!I morgon är det alltså dags för oss på KS att visa vad vi lärt oss hittills under kursen i Medicinsk diagnostik. Vi ska göra en ordentlig anamnes, ta status från topp till tå och sedan skriva vår första journal. Förutom att man ska komma ihåg att ta med sig all utrustning, hitta till rätt avdelning i rätt tid, måste vi alltså omvandla teoretiska kunskaper till praktiska. Visst, vi har övat lite på varandra tidigare, men det hela gick ganska fort och behövde inte redovisas på något sätt efteråt.


Dessutom påbörjas laborationerna i klinisk mikrobiologi denna vecka. Tur att vi i alla fall är lediga över valborg nästa vecka!

Av KS Kickers - 19 april 2008 17:41

Av KS Kickers - 18 april 2008 17:18

Idag vankades det ångande gott kaffe (iaf för de av oss som dricker kaffe, undertecknad nöjer sig med att njuta av doften men är ändå glad för mina medkursares skull) när den nya utlovade kaffebryggaren levererades. Man behövde inte vänta länge innan den var uppackad och redo att brukas (det krävdes bara en kaffestinn student för det). Vi bockar och bugar och tackar kursledningen för deras omtanke!


Glad medicinstudent öppnar presenten.


Underverket på plats!


Av KS Kickers - 17 april 2008 22:35


Laboration på schemat gav tidigare obehagliga associationer hos många läkarstudenter - vi minns med fasa första termines långa dagar på kurslabbet med efterföljande rapportskrivningar. T5 på KS innebär dock nya tider! Nu har vi istället roliga praktiska moment (kolla tidigare bildrapportering på bloggen), inga labrapporter, mycket trevliga labledare, gemytlig stämning och FIKA! Det är faktiskt synd att de här momenten är över nu. Vi vill sticka, snitta och fika mera!


Fikapaus

Vad bjuds det på för goda kakor idag måntro?


Av KS Kickers - 16 april 2008 22:51

Här kommer ytterligare ett fotokollage från kvällens mycket lyckade after klin. Innan den sista KS-representanten lämnade Theodoras avkrävdes ett löfte från de kvarvarande kursarna Charbel och Johan (från DS respektive SöS) om att de ska rodda nästa ölträff. Det ser vi framemot!


Exempel på skvaller som luftades under pubkvällen:


Chabbe går in på KS-bloggen varje dag för att rösta på Huddinge som coolaste sjukhus (tänk vad synd att han själv hamnade på DS då, och att det bara går att rösta en gång från varje dator)


SöS vill gärna ha en blogg men ingen där vågar starta en


Elin, Frida och Helena sammanställer en framtids/fördomsrapport om vad varje enskild kursare troligtvis sysslar med om 10 år.


Det är två nya par i T5 (ett på KS och ett på HS...). Säg hur många par är vi uppe i nu?Av KS Kickers - 16 april 2008 21:43


Det har varit en lång dag i vanlig ordning. Märk att undertecknad faktiskt lyckats knåpa ihop ett helt kollage trots åtskilliga timmar på after work med polare från hela världen, höll jag på att säga, men åtminstone från hela kursen. Samtliga sjukhus var representerade vilket såklart var skitkul! (Vill också passa på att be Theodoras stammisar om ursäkt ifall vi snodde deras favoritplatser och stökade om bland borden för mycket, men även studenter gillar billig öl och pommes som det verkar!)


Kollaget är i alla fall ett axplock från dagens olika moment. Daniel pillar på ett autentiskt skelett, Elin och Mimmi i gröna tvillingsjalar, glatt umgänge på after worken, Markus flashar sin nakna bringa för allmänheten (så fort det blev tal om att fota till bloggen så åkte skjortan av! Fler bloggbesökare efter detta utvik kan man hoppas!), föreläsaren illustrerar sjuk vs frisk lungvävnad med hjälp av gummisnoddar och hålslag i en pedagogisk upphängning, Linnéa tappar Frida på blod och avslutningsvis; ytterligare en bild från lab när Elin snittar Markus i armen för att kolla hans blödningstid. KS rules!

Presentation

Omröstning

Tänker du vaccinera dig mot Nya influensan?
 Ja, självklart.
 Ja, men bara om jag inte insjuknat själv innan.
 Kanske, vet inte, får se...
 Nej, JAG klarar mig nog utan att bli sjuk
 Nej, jag tror att vaccinet är ett gift ifrån Läkemedelsbolagen

Fråga mig

0 besvarade frågor

Nedräkning

dagar kvar till examen

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2010
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ KS Kickers - läkarkandidaterna på termin 8 bloggar om sin vardag med Blogkeen
Följ KS Kickers - läkarkandidaterna på termin 8 bloggar om sin vardag med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se