KS Kickers - läkarkandidaterna på termin 8 bloggar om sin vardag

Senaste inläggen

Av KS Kickers - 29 september 2008 15:44


Det uppstod en del förvirring förra veckan när vi skulle ha seminarium efter primärvårdsplaceringen. Informationen finns visst på "hemsidan", dock ej på kurswebben. Tänkte underlätta lite för nästa gäng som har primärvårdsseminarium genom att förtydliga lite:
Och här är en direktlänk till primärvårdsinfon.

ANNONS
Av KS Kickers - 25 september 2008 17:34Igår hade vi en hel dag med utbildning i hjärt-lungräddning för sjukvårdspersonal och avancerad hjärt-lungräddning med manuella defribrillatorer. Det drygaste är att man aldrig kan säga "Håll er undan från patienten, jag defibrillerar nu!" utan att låta som ett komplett mongo. Med talfel. "Jag, ehh, deflib..deflibbrilillerar. De-fi-brill-erar. Jag defibrillerar. Ska det vara så svårt?! Fanockså. Jag DEFFAR blev det till slut. Vad mycket enklare det vore om man bara kunde ropa "Clear!" och så var saken biff.
Ja, och här har ni Charlie. Han sätter allt som oftast en hudfärgad köttbulle i halsen som man ska hjälpa honom att få upp genom att utföra ryggdunk och buktryck, som det numera heter! Honom får man förmodligen mardrömmar av att kolla för länge på. Fy för den lede.

ANNONS
Av KS Kickers - 19 september 2008 19:02

Hej alla!

Idag hade vi sista dagen på teoriblock 1 (3 veckor med föreläsningar), så på måndag börjar allvaret...

I tre veckor framöver är KS kickers utspridda på olika kliniker runt om på sjukhuset. Vi jobbar i par (några grupper är också tre stycken) och ni kommer att kunna känna igen oss på våra namnlappar. Vi har till skillnad från de "stora" kandisarna på termin 7, vita namnlappar.

Det känns både pirrigt och inspirerande att äntligen få ge sig ut i verkligheten, laddade till tänderna med stetoskop, reflexhammare och den livsviktiga "bibeln" (Akut Intermedicin-boken)!

Håll utkik efter oss! Bilder (tagna med försiktighet) och vidare rapportering från våra kliniska placeringar återfinns på bloggen från och med måndag!!!

Trevlig helg!

/S

Ps. Spana in den nya omröstningen som lagts upp! Ds.

Av KS Kickers - 17 september 2008 17:20

 ... på den långa kön i lunchrummet var dag. Kunde inte schemaläggarna variera lunchtiden med en kvart eller så mellan de olika kurserna?


 

OK. Det var mycket värre i Jönsan på KI, men nu är vi större och kräver mer!

Av KS Kickers - 13 september 2008 17:54

Doktorsguiden kan man betygsätta sin läkare utifrån kompetens, empati, information, förtroende och helhetsbedömning. Man kan även söka på sin doktors namn och få upp information om hur just denna/denne blivit bedömd av sina patienter.


Under en flik på hemsidan finns t o m topplistor över bästa landsting, bästa vårdcentraler, bästa länssjukhus, bästa universitetssjukhus och bästa läkare. Bäst snittbetyg bland vårdcentralerna just nu har exempelvis Farsta/Skarpnäcks jour och öppenvårdsmottagning medan den bästa läkaren anses vara Torsten Olbers vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset.


Är det bra eller dåligt, detta med att ge omdömen på läkare? Gå in och diskutera på forumet, eller lämna era åsikter här på bloggen!

Ovan: Dagens lustighet, skärmdump från tidigare nämnda site. (OBS! Nördig medicinhumor!)


Av KS Kickers - 11 september 2008 18:04

Kursledare och kliniker rockar loss!


 Fyll gärna på med fler bilder ifrån karaoken härunder!PS. Om du vill att vi tar bort någon bild på dig - maila kskickers@gmail.com så fixar vi det!Av KS Kickers - 11 september 2008 17:51

Med stora tomma väskor lämnar vi KS för att bege oss till Frihamnen och M/S Romantika


Vi har haft fika, mingel och information och snart är det dags för middag
(fyll gärna på här med fler bilder ifrån middagen... ) 


Av KS Kickers - 8 september 2008 21:09
Idag hade vi finbesök! Våra kompisar D.S Devils kom nämligen och gjorde oss sällskap på KS för att få en första inblick i specialiteterna geriatrik och klinisk farmakologi. Trångt men mysigt, vilket även framgår av bilden ovan. Tips till lärare som har svårt att "nå fram" till studenter: Bjud på fika! Vi faller som furor...

Presentation

Omröstning

Tänker du vaccinera dig mot Nya influensan?
 Ja, självklart.
 Ja, men bara om jag inte insjuknat själv innan.
 Kanske, vet inte, får se...
 Nej, JAG klarar mig nog utan att bli sjuk
 Nej, jag tror att vaccinet är ett gift ifrån Läkemedelsbolagen

Fråga mig

0 besvarade frågor

Nedräkning

dagar kvar till examen

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2010
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ KS Kickers - läkarkandidaterna på termin 8 bloggar om sin vardag med Blogkeen
Följ KS Kickers - läkarkandidaterna på termin 8 bloggar om sin vardag med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se